Moya Matcha Poeder
OverzichtMatcha thee bevat 137 keer meer antioxidanten dan ‘klassieke’ groene thee.
Aroma: intens groene thee met een zacht zoete toets.Smaak: een giganisch groene ‘goeiemorgen’ waardoor je zin krijgt om aan de dag te beginnen.
TIP: maak de matcha niet met te warm water, dit kan voor een bittere nasmaak zorgen. 60-70°C is ruim voldoende.
Bereidingssuggesties:
Warm
Neem met je Chaskaku of bamboo lepel (komt overeen met een halve koffielepel) een schepje van het groene poeder. Doe dit in een drinkkommetje samen met een scheutje warm water (ongeveer 70°C). Gebruik je Chasen of kwast om te voorkomen dat je klontjes krijgt. Vul aan met 80-100ml warm water (70°C) en klop enkele momentjes enthousiast op om een schuimlaagje te creëren.
Koud (Iced Matcha Latte)
Vul je glas tot de helft met ijsblokken. Neem met je Chaskaku of bamboo lepel (komt overeen met een halve koffielepel) een schepje van het groene poeder. Doe dit in een kommetje samen met een scheutje water. Gebruik je Chasen of kwast om te voorkomen dat je klontjes krijgt. Voeg 100ml melk (of melkvervanger) aan je glas met ijs toe. Dan is het aan de opgeloste matcha om aan het glas toegevoegd te worden. Eventueel kun je wat vanille extract, agave, honing of suiker toevoegen voor een zoete touch. Schuim als extraatje nog wat melk op en plaats deze bovenop je drankje. Geniet van deze heerlijke Iced Matcha Latte!